SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK SIMRISHAMN
FOTBOLLSKLUBB PÅ ÖSTERLEN
Bli medlem i IFK Simrishamn
BLI MEDLEM
Vill du bli en del av nystartade IFK Simrishamn United?
2021-11-23 16:43

Vill du träna och spela fotboll i en rolig och utvecklande miljö? IFK Simrishamn United är ett nystartat lag som säsongen 2022 kommer att spela i division sex och tränas av Jonas ”Ticke” Tornberg. Truppbygget inför nästa säsong har börjat och är du intresserad av att vara en del av United-laget så ta kontakt med vår tränare Ticke på följande nummer; 0735308138

 

I United kommer där finnas stor fokus på gemenskap, utveckling och trivsel. Dessutom kommer laget att jobba nära IFK Simrishamns division tre-lag med en röd tråd genom båda lag, vad gäller träning och match.

 

Välkommen med din intresseanmälan till Jonas "Ticke" Tornberg (0735308138)

Izet Kaljic kommer hem – blir IFK Simrishamns nya herrtränare
2021-11-16 20:50

Vi är väldigt glada och nöjda över att kunna presentera Izet Kaljic som ny huvudtränare för vårt herrlag. Izet återvänder till sin moderklubb efter tre år med uppdrag först i Eskilsminne IF och nu senast Borgeby FK. Med Izet får vi en ledare som vet vad föreningens identitet är men också en modern och kompetent UEFA A-utbildad-tränare.

Här nedan följer en längre intervju med vår nya coach.

 


För tre år sedan valde du att gå vidare i din tränarkarriär – berätta om hur den tiden har varit.

- Extremt lärorik. Jag har utvecklats både som tränare och som människa. Det var bra för mig att lämna tryggheten i Simrishamns ett tag. Ur ett tränarperspektiv så har jag fått träffa och jobba med många ambitiösa människor och spelare. Både i klubblag och med uppdrag regionalt och nationellt. I efterhand så var det ett bra beslut att lämna IFK även om det kändes vemodigt då. Men jag kommer tillbaka som en bättre tränare och person!

 

Hur känns det att vara tillbaka i IFK Simrishamn?

- Harmoniskt, det känns rätt i tid att komma tillbaka till IFK och Simrishamn som stad, både sportsligt och privat. Jag är väldigt glad över denna möjlighet och tror att jag kan fortsätta att utveckla mig själv, spelare, lag och förening.

 

På vilket sätt tror du att du kan utveckla laget och föreningen?

- Vad gäller förening så har jag har alltid varit nyfiken på helheten när jag tagit mina uppdrag som tränare. För mig är det viktigt att vara med och skapa en seriöst, organiserad och proffsig miljö inte enbart på plan men också utanför. Vad gäller lag och spelare så kommer det först och främst bli viktigt att hitta rätt tankesätt till träning och match samt att få fram viljan att utvecklas och att utmana sig själv som individ. Staben kommer jobba hårt för att skapa en rolig, modig och utmanande tränings-och-matchkultur för alla inblandade. Hur skapar ni den s.k. kulturen mer konkret? - Det kommer vara stort fokus på individen i första hand – därefter laget. Vi vill utmana den enskilda spelaren till att bli bättre. Det genom tuffa träningar och matcher. Men också med helhetstänk kring sin fotboll. Spelare ska älska att komma till träning och match! Sen vill vi spela en tydlig och modern fotboll som kommer stimulera individens utveckling.

 

Vad är det för typ av fotboll?

- En modig fotboll både i försvar, anfall och omställningsspel. IFK Simrishamn ska styra matcher med hjälp av bollen och ett bra omställningsspel – med prio på att spela anfallsinriktat. Det ska vara kul att komma och titta på IFK Simrishamn och motståndarna ska känna att det är svårt att få andrum när man väl har bollen i sin ägo. Jag tror att vi kommer kunna spela en väldig unik fotboll och att publik kommer tycka att det är roligt att se oss lira.

 

IFK Simrishamn har som känt nyligen startat upp ett division sex-lag i ett försök att behålla fler spelare inom föreningen – vad är dina tankar kring det?
- Jag tycker det är ett bra initiativ. Jonas Tornberg som kommer ha det laget är en mycket duktig tränare och ledare. Jag kommer jobba nära Jonas och vi kommer lära från varandra. Tanken är också att vi givetvis kommer arbeta efter samma grundprinciper i vårt sätt att träna och spela. För spelarna blir det en smidig övergång från ungdomsfotboll till seniorfotboll. Oavsett om man går all in på sin fotboll eller om man spelar för att det är kul så kommer där att finnas plats för individen i IFK Simrishamn senior.

 

Något i övrigt som du vill ta upp?
- Det ska bli kul att få jobba med ordförande Morgan som är väldigt engagerad och kreativ. Blir även roligt att träffa gamla spelare och barn som jag har tränat tidigare och att på något sätt även försöka bidra med att utveckla barn och ungdomsfotbollen i IFK.

 

Om jag kan få tiden att räcka till – men jag lovar att göra mitt bästa.

P13 Seriesegrare
2021-10-23 13:00
Grattis till seriesegern. Fantastiskt bra jobbat allihopa🥳
 
2021-09-09 17:04
2021-09-01 14:31
 
STÖD OSS!
2021-06-16 09:15

Om du spelar hos Svenska Spel, så stöd oss i IFK Simrishamn.
Klicka på banner nedan och stöd oss.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P-7, 01/12 22:46 
P-9, 25/11 22:54 
P-11, 24/10 09:20 
P-7, 22/10 07:27 
Herr senior Div 3, 13/09 20:58 
 
Våra sponsorer