SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK SIMRISHAMN
KAMRATFÖRENINGEN PÅ ÖSTERLEN
Seniorer

Kaljic summerar våren
2023-07-04 22:17
Izet Kaljic | Foto: Jan-Åke Modig

Herrtränaren Izet Kaljic berättar om vårens spel i en lång och spännande intervju.
Vi ställde några frågor till Kaljic och här nedan kan ni läsa om hans intressanta tankar kring året så här långt.

 

Vilket betyg tycker du laget ska ha efter halva säsongen?

 

- Toppbetyg. Självklart hade vi velat vinna fler matcher och såklart så har vi haft och har den ambitionen hela tiden. Men zoomar man ut lite och tittar på helheten så är jag extremt imponerad över lagets prestation. Vi är nykomlingar för andra året i rad och har en trupp som till stora delar är helt grön på denna nivå. Dessutom är division två extra tuff just i år.
På allt detta har vi också fått hantera jobbiga motgångar vilket många i laget inte upplevt så ofta på fotbollsplan de senaste åren, något som påverkar självförtroendet och tron. Att ta oss tillbaka från den jobbiga känslan till att behöva prestera på vårt max över nittio minuter för att få med oss poäng har inte varit enkelt. Killarna har dock tagit sig an den utmaningen på rätt sätt och visat bra go allt som oftast.

 

Vad är hemligheten bakom vårens framgång som man ändå får kalla det?

 

- Ja, var ska man börja, sen vet jag inte om det är några ”hemligheter” egentligen. Killarna, laget och stab vet vad som förväntas från varandra, på och utanför plan. Då blir det lättare att ställa rätt typ av krav på varandra. Vi försöker hela tiden effektivisera våra träningar, träna bra, smart och träna matchlikt.
Killarna har blivit rätt självgående här. Hade jag lämnat över träningen till spelargruppen så är jag övertygad om att de hade planerat och genomfört ett grymt pass med hög kvalité i allt. I och med att vi har många lokala, unga och nya spelare på denna nivå så blir det såklart extra viktigt för oss att spelarna hela tiden pushar sig själva för att ta nästa steg i utvecklingen. Det handlar om att få spelaren att förstå helheten och att få honom att äga sin utveckling.

Sen kan jag också vara väldigt krävande på träning och match på gott och ont, där är nog några spelare som verkligen njuter av ledigheten och av att slippa mig och jag kan förstå dem.

 

Någon speciell match som du är extra nöjd med i år?

 

- VMA borta kanske. Vi kom från två oavgjorda matcher där vi tappat ledning i slutminuterna. Det var starkt att ladda om, se det positiva från dessa två matcher, hantera pressen av att vara favoriter och sen genomföra en så stabil första halvlek som vi gjorde.
Att vinna derbyt mot Österlen FF på Skillinge IP var också speciellt såklart.

 

Någon spelare som imponerat särskilt denna vår?

 

- Absolut. Sen måste man ju förstå att varje individ är beroende av laget och sina medspelare för att kunna skina individuellt.
Vi har våra rutinerade spelare som gjort ett fenomenalt jobb genom att inte bara hålla en bra kvalité konsekvent men också genom att leda laget i alla lägen dvs i med och motgång. Det har, som ett exempel, gett en spelare som Mikael Lindström utrymme att växa och utvecklas. Micke har tagit stora kliv inte bara i sina aktioner på plan men också i sin förståelse hur hans spel påverkar laget, vad han behöver göra för att laget ska må bra. Sen har han även gjort stora framsteg mentalt och i sin helhet, att bli mer seriös med sin fotboll utanför träning och matchtid.

Det roliga för mig som tränare är att där är så många spelare som blivit så mycket bättre under detta år. Att få vara delaktig i en spelares utveckling är något av det mest energigivande man kan få som tränare. Även om det såklart är spelaren som lagt ner det stora jobbet.

 

Hur går dina tankar inför höstens spel – vad blir viktigt för att nå målet och spela division två-fotbollen även 2024?

 

- Behålla lugn och fortsätta jobba efter saker vi kan påverka. Fokusera på vad vi göra för att maximera våra prestationer, individuellt och som lag.
Fortsätta vara organiserade, allt från att följa spelidé till att spelarnas förutsättningar inför träning och match optimeras sportsligt och praktiskt. Våra lagledare, Kjell, Löfvall och Patrik gör ett jättejobb för att alla ska må bra i laget. Den trion är helt fantastisk.

Sen är det viktigt att vi behåller fotbollsglädjen och sammanhållning som är enormt stark – killarna trivs verkligen med varandra och med sin fotboll.

 

Till sist, någon vi glömt som du vill lyfta fram?

 

- Jag vill säga tack för all support som vi fått så här långt och tack till alla sponsorer. Vi har många trogna fans som pendlar långa sträckor för att se oss spela därför känns det tråkigt när vi inte kan göra dem glada alltid. Men alla ska veta att vi alltid jobbar hårt och att vi verkligen försöker ge allt vi har för att bjuda på en rolig fotboll i jakt på tre poäng.

 

Nyheten presenteras i samarbete med Kila Möbler.


Nyhetsarkiv
Chadie summerar våren2024-07-12 08:59
Inför: Österlenderbyt2024-04-18 12:47
Dardan Dakaj ansluter2024-03-09 11:08
Kevin Bourahla ansluter2024-02-20 07:37
Altin Halimi ansluter2024-02-18 11:07
Tim Alfredsson ansluter2023-11-22 18:07
Mikey Carlsson ansluter2023-10-29 17:37
Ekholm lånas ut2023-08-24 19:45
Corriale ansluter2023-07-29 18:11
Linné Björk ansluter2023-07-21 18:24
Kaljic summerar våren2023-07-04 22:17
Högström lämnar2023-04-03 17:06
2021-09-13 20:58
2021-09-09 16:37
 
Våra sponsorer