Stiftelsen Waldo Bengtssons Idrottsfond

Onsdagen den 5 mars delade ordföranden Monica Gummesson och Anders Boman på Sparbanken Syds Simrishamnskontor ut stipendier ur Waldo Bengtssons Idrottsfond för sista gången. Alltsedan den legendariske friidrottarens bortgång i början på nittiotalet har fonden delat ut stipendier till välförtjänta idrottande ungdomar i Simrishamn. Årets stipendiater är de sista som någonsin kommer att utses, eftersom fondens medel därefter är förbrukade och fonden upphör.

Stipendiaterna nomineras av sin förening och årets stipendiater kommer båda från IFK Simrishamn. De lyckligt lottade 2014 erhåller vardera 5.000:-och heter i år Martin Persson och Arnold Walusimbi.

Martin är bara 17 år men tog redan i fjor en A-lagsplats i IFK Simrishamn och trots sin låga ålder tar han för sig på fotbollsplanen. Han spelar lugnt, har stor spelförståelse och en bra karaktär. Martin representerar IFK Simrishamn på ett mycket bra sätt!

Arnold kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn för snart två år sedan. Han kom till IFK Simrishamn och ville vara med och träna och redan som 16-åring tog han en A-lagsplats. Han är avig i sitt sätt att spela; ett spelsätt som motståndarna inte har kommit på hur de ska tackla. Arnold besitter en enorm talang och vill utvecklas i sitt spel. Han har växt i IFK Simrishamn och brinner för fotbollen!

De båda föreningar som varit engagerade i Fonden har varit IFK Simrishamn och Simrishamns AIF. Tommy Persson från IFK Simrishamn ville, å föreningarnas och de gånga årens stipendiaters vägnar, tacka för all den uppmuntran Fonden visat stipendiaterna. Ett särskilt tack riktades till Sparbanken Syd, som vid flera tillfällen skjutit till medel för att uppnå ett fullgott stipendiebelopp samt även för upplåtelse av lokal och trevligt arrangemang i samband med de årliga utdelningarna.