Övningsbanken

Välkommen till IFK Simrishamns alldeles egna övningsbank! Här visar vi – med hjälp av korta videosnuttar – några av de övningar föreningens ledare använder sig utav för att utveckla klubbens unga idrottare. Övningsbanken ses i första hand som ett roligt och kreativt projekt.

Material som ska användas som träningsinspiration till våra egna ledare men också utomstående. I IFK strävar vi efter att skapa roliga, utmanande och intensiva träningar där barnen alltid gör sitt bästa och där lek och glädje är en del av vår träningsfilosofi. Vilket vi hoppas att några av dessa filmsnuttar visar.

Det första temat vi valt att fokusera på är fysträning. Hur man kan träna barnens fysiska egenskaper – på ett roligt, mångsidigt men också fotbollsanpassat sätt. De fem första kategorierna här under innehåller 25 klipp, där klubbens mycket duktiga 05:or står för underhållningen.

Läs gärna introduktionen först innan du kollar på klippen. Kategorin “knäkontroll” tipsar sedan om en mycket nyttig app som vi tycker att varje ungdomsledare bör ha och känna till – ladda ner den direkt i telefonen! Materialet här nedan kommer uppdateras och utvecklas än mer med tiden – men vi är nöjda med att ha tagit ett första steg i detta inspirerande projekt.

Ett stort tack till föreningens fotograf Peter Carlsson som är mannen bakom kameran. Ta gärna en titt på hans hemsida; www.peter.se för fler fina verk!

Scroll to Top